ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΑΝΟΙΚΤΑ  ΚΕΝΤΡΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Κατόπιν δημοσίου ερωτήματος  ειδησεογραφικού σάιτ του τόπου μας περί  του αποτελέσματος της έγκρισης της πρότασης συνεργασίας του Δήμου με τον Εμποροεπαγγελματικό  Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης γι α το πρόγραμμα ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALLS)  και μη έχοντας την απάντηση και την ενημέρωση προς τους επαγγελματίες οι οποίοι συμμετείχαν με αίτησή τους στο πρόγραμμα,  σας  ενημερώνουμε για την αποτυχία της έγκρισης του συγκεκριμένου προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη  τον πίνακα αξιολόγησης του υπουργείου που βγήκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό από τους 68 Δήμους που συμμετείχαν οι 67 πήραν βαθμό αξιολόγησης  και ο Δήμος Κεφαλονιάς  ο μοναδικός που απορρίφθηκε  με ΜΗΔΕΝ βαθμολογία .

Η επιλογή εμπορικού Συλλόγου από τον Δήμο δεν έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια ως όφειλε και η έλλειψη των προϋποθέσεων από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνδυασμό με ατελή φάκελο που κατατέθηκε είχαν σαν αποτέλεσμα την απόρριψη και έτσι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία να πάρει ο Δήμος Κεφαλονιάς το ποσό  των     1.500.000,00 ευρώ  που θα  διέθετε για υποδομές και έργα για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των συνθηκών ποιότητας στο εμπορικό κέντρο του Αργοστολίου    και την απώλεια 200,000 ευρώ  από τους επαγγελματίες για αναβάθμιση των καταστημάτων τους.

Ο Σύλλογος ΚΡΑΝΗ αποκλείστηκε αδικαιολόγητα από το Δήμο Κεφαλονιάς  ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις  και τις  προτάσεις προκειμένου να πάρει το πρόγραμμα με επιτυχία. Είχαμε υποβάλλει επανειλημμένα αιτήματα αξιολόγησης  μας  στο Δήμο   και είχαμε επισημάνει τη σοβαρότητα του προγράμματος παρόλα ταύτα  αγνοηθήκαμε.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει σε συνεργασία με το Δήμο και  τους φορείς   να προσπαθεί για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου καταθέτοντας προτάσεις και σχέδια για την βελτίωση της αγοράς.

                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ                             ΣΠΑΘΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

Share